2015-03-15 09:54:47• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Laci: Tisztelt Doktor Úr ! Mintegy három hete elkezdett fájni a felső fogsorom utolsó foga. Fogorvosnál voltam, megröntgenezte, és közölte: nincs baj nem lát semmit. Azonban fájdalom ismét 3-4 napigtart, majd elmúlik, és ez ismétlődik. Két napja észrevettem, hogy hátul a fejemen mintegy 20 forintos, nagyságú kissé féjdalmas dudor keletkezett, és a febőröm is elkezdett fájni, ha hozzáérek.Továbbá hátul a nyakamon is elkezdtem valamely kis dudort érezni. Kérdésem, hogy ez összefüggésben lehet e valamely foggyökér vagy egyéb gyulladással,ismét felkeressem e a fororvost.

dr. Láng László: Javasolom, hogy inkább fül-orr-gégész szakorvost illetve belgyógyászt keressen fel panaszaival. Lehet gócfertőzés (akár gennyes fog- bár ezt a fogorvos kizárta) is a panaszai oka, de  fertőző, autoimmun vagy vérképzőszervi megbetegedés is állhat a háttérben.

Kérdezd Dr. Láng Lászlót ide kattintva!


Minnie: Üdvözlöm! Kérdésem: a kertünk végében egy nagy szántóföld van, egy része nincs is dolgozva. Betonalapú drótkerítéssel kerítettünk el. De nem tetszik a látvány, se az ,hogy hordja a szél időnként a homokot! Be szeretnénk ültetni valami szép és hasznos növénnel. Mi tujára gondoltunk, gyorsan növő fajtára! Önnek mi a véleménye, tippje? Köszönöm!

Portik Renáta: Üdvözlöm! Thuja plicata, 100-125 cm vagy, 125-150 cm, vagy 150-175 cm, 2 méterre 3 darabot számolunk. Az örökzöld mindig drágább. Gyorsan növő, és nem örökzöld a Ligustrum, 1 méterre 5 darabot számolunk, szabadgyökérrel még beszerezheti és ültetheti. Gyorsan nő, ha nyesi, még gyorsabban nő. Nem drága. Aztán itt a „csodasövény", Ulmus pumila celer, 2 év alatt 3 métert nő, gyorsan lesz sűrű sövény, ezt postán is rendelheti. Olcsó.

Kérdezd Portik Renátát ide kattintva!


Anna: Tisztelt Attilla! Nem tudom beállítani a Mozilla Thunderbird levelező programot ! Ehhez kérném a segítségét Tisztelettel: Anna

Dobos Attila: Kedves Anna! A következő linken találja a postafiók beállításainak lehetőségeit. Ha ennek ellenére sem sikerül beállítania, akkor kérem jelezze azt felénk, illetve azt is, hogy ki az e-mail szolgáltatója és megpróbálunk segíteni.
http://www.infoartnet.hu/a-mozilla-thunderbird-beallitasa-1

Kérdezd Dobos Attilát ide kattintva!


Kriszta: Több mint 1 éve futni járok, átlag kb. 4 kilometer naponta. Eleinte diétával kombináltam, fogytam is tőle elég jól, de egy pár hónapja úgy veszem észre, a futás már nem használ a fogyásban. Lehet már hozzászokott a testem? Milyen mozgásra kéne váltsak zsirégetés céljábol? Konditerem nincs...

Simon Cristian: Helló, próbálj hosszabb ideig szaladni. Legalább 10 perccel. Ne mennyiségre szaladj, hanem időre. 60 perc az ideális.

Kérdezd Simon Cristiant ide kattintva!


Stefi: Kedves Csilla, az a kérdésem lenne, hogy az öregek azt mondták, hogy minnél több fajta szőlőből készül a bor, annál jobb az íze? Ez igaz-e? És ez az eset igaz-e az indirekt meg direkt termőkre is?

Serli Csilla: Nem, ez ilyen formaban nem igaz. Az igaz, hogy vannak olyan esetek amikor szükséges a házasítás. Abban az esetben, amikor a fajták kiegészítik egymást.

Kérdezd Serli Csillát ide kattintva!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: